داشتن یک کسب و کار اینترنتی پویا نیازمند جمع آوری، رصد و آنالیز مستمر اطلاعات و آمار و ارقامیست که مرتبط با وبسایت شما می باشد. شما با جمع آوری و تحلیل تخصصی این آمار و ارقام می توانید به نقاط ضعف و قوت کسب و کار خود پی ببرید. در این میان یکی از کارآمدترین اطلاعات، آمارهای مرتبط با رفتار بازدیدکنندگان وبسایتمی باشد.

فاکتورهای مختلفی برای کمی سازی رفتار بازدیدکنندگان از یک وبسایت تعریف شده است که یکی از این فاکتورها نرخ پرش (bounce rate) یا نرخ خروج وبسایت می باشد. نرخ پرش از جمله مهمترین مواردیست که همه وبمستران باید به صورت پیوسته آن را زیر ذره بین قرار دهند و نسبت به کاهش مداوم آن اقدام نمایند.

 

نرخ پرش (Bounce Rate) یا نرخ خروج وبسایت چیست؟

ابزارهای مختلفی برای پایش آنلاین سایت وجود دارد. این ابزارها که اطلاعات عمومی و نیمه تخصصی خود را به صورت رایگان در اختیار مخاطبین خود قرار می دهند، نقش بسیار مهمی در بهبود وضعیت وبسایت ها ایفا می کنند. بدون شک سرویس گوگل آنالیز (google analytics) یکی از بهترین و کامل ترین این ابزارها می باشد. یکی از فاکتورهای مهمی که از طریق این سرویس قابل استخراج می باشد، نرخ پرش است. با توجه به اهمیت موضوع نرخ پرش یا همان Bounce Rate، ابزارهای تحلیلگر تلاش می کنند تا آماری دقیق از این فاکتور مهم در اختیار مدیران وبسایت ها قرار دهند. در ادامه به تعریف نرخ پرش و عوامل موثر بر آن می پردازیم تا بیشتر به اهمیت موضوع پی ببرید.

 

نرخ پرش چیست و چگونه محاسبه می شود؟

نرخ پرش با اندازه گیری تعداد پرش یا خروج کاربران از وبسایت شما بدون انجام هیچ گونه فعالیت و واکنشی محاسبه می شود. در واقع منظور از Bounce یا پرش این است که وقتی کاربری وارد یک صفحه از وبسایت شما می شود بدون وارد شدن به هیچ صفحه دیگری از وبسایت شما خارج شود.

اگر تعداد این کاربران بالا باشد، یعنی عمده کاربران سایت شما تنها با ورود به یک صفحه، با یا بدون مطالعه محتوای آن صفحه (دقت کنید که میزان ماندگاری در صفحه پارامتر دیگری به نام Time On Site است و در اینجا موضوع بحث ما نیست) از سایت خارج شوند، نشان دهنده این است که بانس ریت سایت شما بالاست. گوگل و دیگر موتورهای جستجو، این عمل مخاطب سایت شما را به نشانه عدم علاقه وی به سایت در نظر گرفته و به سایت شما نمره منفی می دهند. بالعکس، پایین بودن نرخ پرش یک نقطه قوت برای وبسایت شما محسوب می شود و در سئو سایت شما تأثیر مثبت خواهد داشت. در اینجاست که اهمیت لینک سازی داخلی روشن می شود. استفاده از لینک سازی داخلی هدفمند به سادگی هرچه تمام تر می تواند Bounce Rate سایت شما را کاهش دهد.

 

 

اگر سایت شما با وردپرس راه اندازی شده است برای بهره گیری از سرویس گوگل آنالیز (google analytics) می توانید از افزونه های وردپرسی مخصوص اینکار استفاده نمایید. شما در ابتدا باید یک اکانت gmail داشته باشید. پس از ورود به گوگل آنالیز و تکمیل اطلاعات، یک Tracking ID به شما داده می شود که لازم است آن را در داخل افزونه وارد کنید تا اکانت گوگل آنالیز شما فعال شود. سرویس گوگل آنالیز یک کد اسکریپتی را نیز در کنار Tracking ID به شما ارائه می نماید. راهکار دیگر فعالسازی اکانت گوگل آنالیز استفاده از این اسکریپت است. شما باید اسکریپت را در بخش هدر یا فوتر وبسایت خود کپی کنید. با اینکار گوگل به صورت مستقیم به صفحات وبسایت شما دسترسی پیدا کرده و از این به بعد رفتار کاربران ورودی را به صورت دقیق ثبت می نماید.

پس از فعال شدن گوگل آنالیز می توانید وارد اکانت خود شوید و گزارشات بسیار دقیق و نموداری از وضعیت بازدید از سایت خود را در هر بازه زمانی دلخوه دریافت نمایید. نرخ پرش تنها یکی از فاکتورهای متعدد قابل استخراج از سرویس گوگل آنالیز می باشد.

 

نرخ پرش باید چقدر باشد؟

نرخ پرش به عوامل مختلفی بستگی دارد که هر کدام از این عوامل می توانند به بالا رفتن این نرخ و یا پایین آمدن آن کمک کنند. مشخص است که هرچه نرخ پرش کمتر باشد، وبسایت شما در شرایط مناسب تری قرار گرفته است. کیفیت محتوای صفحات سایت، گرافیک صفحات، عکس های به کار رفته شده در صفحات، UX سایت و یا صفحه مورد نظر، داشتن لینک های داخلی و … از عواملی هستند که می توانند باعث بهبود نرخ پرش شوند. مشخص است که اگر شما در صفحات سایت خود لینک داخلی قرار ندهید، کاربر اگر بخواهد هم نمی تواند به صفحه ای دیگر مراجعه کند و در نتیجه نرخ پرش سایت افزایش پیدا می کند.

یکی از کاربردی ترین لینک ها برای کاهش بانس ریت، دکمه ادامه مطلب است. اگر کاربر شما محتوای جذابی را در قسمتی از وبسایت بخواند و ادامه آن در صفحه دیگری قرار بگیرد، مجبور به مطالعه آن در ادامه مطلب خواهد بود و به همین منوال بانس ریت کاهش پیدا می کند. بنابر این اگر شما در صفحه اصلی وبسایت خود بخشی از مقالات یا نوشته های خود را قرار دهید و لینک صفحه ی نوشته را در ادامه هر نوشته قرار دهید عملاً یک لینک سازی داخلی خوب برای صفحه اصلی وبسایت داشته اید.

 

نرخ پرش

 

یکی از دلایل پایین بودن نرخ پرش در سایت های گاهی، علاقه مراجعه کنندگان به دیدن دیگر محصولات مشابه و مقایسه کردن آن ها با هم است که درصد پایین بانس ریت را رقم می زند.

نرخ پرش عددی بین ۰ تا ۱۰۰ می باشد. میزان نرمال بانس ریت معمولاً بین ۴۰ تا ۵۰ درصد است ( نرخ پرش ۴۰% یعنی ۴۰ درصد مخاطبان شما پس از ورود، بدون هیچ کلیکی از سایت خارج شده اند). اگر نرخ پرش از ۵۰ درصد بالاتر برود، باید سریعاً به فکر راه چاره بود؛ چرا که بانس ریت بالای ۵۰ نشانگر وجود مشکل در قسمتی از صفحات یا کل وبسایت می باشد. این مشکل می تواند مربوط به UX صفحه باشد، می تواند مرتبط با محتوای غیر جذاب یا غیرکاربردی آن باشد و همچنین می تواند به موارد مختلف دیگر مربوط شود. اما آنچه که مشخص است، رسیدگی اورژانسی به صفحاتی که بانس ریت بالای ۵۰ درصد دارند ضروری است.

همانطور که نرخ پرش بالای ۵۰ درصد خطرناک و بد است، نرخ زیر ۴۰ درصد نشان می دهد که کاربران دید خوبی نسبت به وبسایت داشته و حاضر شده اند از صفحات دیگر نیز بازدید کنند.

یکی دیگر از عوامل مهم تأثیرگذار بر نرخ پرش، ارتباط موضوعی بین تبلیغات شما با صفحات سایت می باشد. دقت کنید که وقتی کاربران شما از طریق کلیک بر روی تبلیغات گوگل، بنرهای تبلیغاتی، بک لینک ها و یا حتی نتایج موتورهای جستجو (سئو) وارد وبسایت شما می شوند انتظار دارند دقیقاً موضوعات مورد نظر خود را پیدا کنند. اگر متن آگهی شما هیچ ارتباطی با محتوای داخلی صفحه نداشته باشد کاربر به سرعت صفحه را ترک می کند.

 

آنالیز نرخ پرش

شما باید برای بهبود وضعیت سئو وبسایت و رفتار کاربران تمامی موارد مربوط به بانس ریت را به صورت دقیق آنالیز و بررسی نمایید. همانطور که بیان شد عوامل مختلفی در بانس ریت تاثیرگذار هستند.

یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی میزان بانس ریت، مدت زمانی است که کاربران در وبسایت شما سپری می کنند. این مدت زمان با ابزار گوگل آنالیز به دقت قابل اندازه گیری است.  اگر با بررسی Time On Site(میزان ماندگاری کاربر در صفحه) به این نتیجه رسیدید که کاربر زمان کمی را برای مطالعه مطالب سایت شما اختصاص می دهد، احتمالا محتوای موجود در صفحات سایت جذاب نیستند و یا مشکلات نگارشی در آن ها وجود دارد. البته اگر زمان ماندن کاربران در سایت خوب و قابل قبول است، احتمالاً نحوه چینش صفحه مشکل دارد و کاربر نمی تواند لینک های داخلی را پیدا کند و یا لینک های داخلی به درستی و در جای مناسب قرار داده نشده اند.

 

آنالیز نرخ پرش

 

سخن پایانی

نرخ پرش (bounce rate) یا نرخ خروج وبسایت یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار بر روی وضعیت سئو سایت می باشد. دانش کافی برای آنالیز بانس ریت می تواند نقش مهمی در بهبود کسب و کارهای دیجیتال و همچنین افزایش کارایی وبسایت ایفا کند. استفاده از نرخ پرش به شما خوب یا بد بودن محتوا را نشان می دهد. همچنین بررسی UX و رابط کاربری سایت از این طریق مشخص شده و شاید شما را به این نتیجه برساند که قالب و طراحی سایت را تغییر دهید. همچنین بدترین صفحات و بهترین صفحات مشخص شده و شما را در انتخاب نویسندگان سایت و یا مواردی از این دست یاری می دهد. پایش و آنالیز بانس ریت باید به صورت جدی و مداوم مورد توجه و بررسی قرار گیرد؛ آن را دست کم نگیرید.

 

منبع: کاوک نت


آموزش کسب و کار سایت ,وبسایت ,صفحه ,آنالیز ,بانس ,لینک ,گوگل آنالیز ,bounce rate ,صفحات سایت ,سازی داخلی ,لینک سازی ,آنالیز google analytics ,خروج وبسایت چیست؟ منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

09196638253 فلزیاب برتر | خرید و فروش برترین گنجیاب های جهان novinrahro پرسش مهر بیستم رئیس جمهور 99-98 خبر فردا دانلودستان نوشته های دختری حساس فروش تعمیرات انواع فلزیاب طلایاب وگنج یاب 09196838262